BRANZA SI VIERMII PDF

Analiza si gestiunea riscurilor conform principiilor HACCP pentru casul de oaie Sistemul HACCP Hazard Analysis and Critical Control Points. Cu ACE DE BRAD putem scăpa de stres, dureri şi viermi intestinali – Top Remedii Budincă din brânză fără făină și fără zahăr (fără gluten) – Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos Ingrediente Foi: 7 linguri de zahar blat moale și pufos cu morcov, ce se combină perfect cu crema fină de brânză și nostri ne-au rasfatat cu cele mai dulci cirese (si cu numar limitat de viermi:D).

Author: Mooguzshura Zoloshakar
Country: Oman
Language: English (Spanish)
Genre: Medical
Published (Last): 6 August 2010
Pages: 332
PDF File Size: 11.54 Mb
ePub File Size: 13.93 Mb
ISBN: 624-8-90531-677-2
Downloads: 59553
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Kazijind

haccp branza so

Do you already have an account? In multe situatii, este posibila o monitorizare continua. Stabilirea unui sistem de monitorizare: Produsul va fi manipulat sau expus la riscuri de contaminare de alta natura? Zborurile au fost suspendate din nou pe un aeroport din Londra Aeroportul International din Timisoara este inchis temporar din cauza zapezii Atac armat in Franta cu cel putin un decedat!

Am auzit ca sunt unii care lauda mancarea de la Aldi sau Lidl si ca uneori se gasesc chiar produse ca acasa, noi nu cumparam de la ei pt ca ne e peste mana ca locatie dar as fu curioasa sa incerc. Aplicarea unui arbore de decizie HACCP fiecarei etape a procesului pentru identificarea punctelor critice de control;Etapa 9: Ce mi-e dor mie sa mananc e pepenele ala rosu zemos si parfumat pe care mi-l amintesc din copilarie, aici am mancat doar de 2 ori cumparat de la turci cel mai gusots mancat in viata mea a fost in Egypt.

Acum cand traim si noi aici si eu sunt cea care face piata trebuie sa spun ca nu sunt de acord cu ea, eu cumpar legume si fructe proaspete de la piata, de 3 ori pe saptamana e deschis si gasesti mai de toate: Toate rezultatele monitorizarii vor fi inregistrate, iar inregistrarile si documentele aferente monitorizarii punctelor critice de control vor fi semnate de persoanele care au realizat monitorizarea, precum si de catre o persoana responsabila cu monitorizarea din cadrul conducerii.

Metoda este superioar controlului calitii la produsele finite, deoarece poate evita problemele nainte de apariia acestoraSistemul HACCP este un sistem de management care are ca obiect principal siguranta alimentelor, prin analiza si controlul riscurilor biologice, chimice si fizice incepanad cu producerea materiei prime, procesare, manipulare, distributie si consum.

Related Posts  JUNIPER NETWORKS SECURE ACCESS SSL VPN CONFIGURATION GUIDE DOWNLOAD

Mîncarea în UK

Stabilirea unui plan de masuri corective;Etapa Este brajza bine sa se realizeze un plan HACCP simplu care sa fie dezvoltat ulterior, decat sa se lucreze la un plan complicat, care sa nu fie niciodata aplicat sau finalizat. De exemplu copii se pot expune mai mult la risc prin faptul ca pot ei insusi contamina produsul inainte de consum sau pot consuma crud un produs ce ar necesita in mod normal un tratament termic inainte de utilizare.

Casul pe parcursul conservarii se va matura, adica va fermeta incet datorita atat fermentilor de cheag, cat si fermentilor care se gasesc in lapte.

Este o modalitate preventiv utilizat pentru creterea siguranei alimentelor, a produselor cosmetice i a medicamentelor. Pepenele galben cauni e mai bun la noigarantat! Aug 8, Messages: Scopul este identificarea riscurilor care pot afecta produsele pe parcursul procesrii industriale pentru a putea interveni i evita contaminarea sau alterarea lor fizic, chimic i biologic.

Laptele obtinut la muls, caldut, se pune in vasul in care se va inchega care este bine sa fie asezat cat mai aproape de crinta. Unui produs ii pot fi acociate 3 categorii de riscuri: Cornuri Cu Branza Sarata Documents. Cand se demareaza un astfel de studiu, se recomanda realizarea unui plan cat mai simplu posibil si evitarea complicatiilor inutile.

Stabilirea unui sistem de stocare a inregistrarilor si a documentatieiDocumentele sistemului HACCP dintr-o unitate de industrie alimentara de regula este voluminoasa.

Coli, Brucellarisc marerisc marerisc marerisc marerisc mediuStreptococus aureus si E. De aceea, va trebui sa raspunda la urmatoarele intrebari: Monitorizarea reprezinta testarea sau verificarea organizata a punctelor viegmii de control si a limitelor critice. Interesant subiect dezbateti voi aici. You must log in or sign up to reply here. Ca exemple tipice de puncte critice de beanza se pot mentiona: Nu e bdanza ta ca mananci cu painee vina comunismuluicand parinti ne-au invata asa ca sa ne saturedar ma asteptam sa mai evolueze lumea Implementarea HACCP este legat de stabilirea n prealabil a regulilor de bun practic privind urmtoarele: Aceasta etapa consta din urmatoarele elemente: Actiunile corective trebuie sa includa: Durata de depozitare zile6.

Related Posts  NUTRICION EN EL DEPORTE AYUDAS ERGOGENICAS Y DOPAJE EBOOK DOWNLOAD

Aceas cas zi consuma in stare proaspata sau se aranjaza direct in cutii din pvc cu capac pentru a fi conservata. La cantitati de freezer preturile bat orice supermaket. Ma repetsant doar opiniile mele asupra acestui subiectnu trebuie sa fi so acorddar nici nu trebuie sa ma vezi ca un adevarat dusman. Normal ca e mai bunaproblema e cu noi pentru cacumparam doar ce e mai ieftindaca esti dispus sa platesti in pic mai mult Ca o concluzie eu zic ca se gasesc si aici produse bune, de calitate, gustoase si am mancat si acasa bune cu ceva timp in urma nu prea am stat in Romania in ultimii ani ; si aici si acasa sunt unele fara gust iar produsele de la tarani cu care eram obisnuiti nu branxa sunt acum la fel, f putini cultiva direct in pamant fara sa adauge nimic.

haccp branza so lapte.ppt

Listarea tuturor riscurilor asociate fiecarei etape si listarea tuturor tuturor masurilor care tine sub control riscurileRiscul reprezinta orice element de natura biologica, fizica si chimica ce poate constitui o amenintare la adresa sanatatii consumatorului. De cate ori conditiile practice o permit, monitorizarea continua este preferata.

Verificarea se realizeaza prin: Jan 28, Messages: Stabilirea unui sistem de pastrare a documentatiei: Apoi se taie din nou casul si is lungime si pe latime. Criteriile de selectie a echipei sunt urmatoarele: Ardei Umpluti Cu Branza Documents. Tipul produsuluiCas de oaie2. Instructiuni de etichetareIngredienteTermen valabilitateValoare nutritiveDenumireFirma producatoare8.

Pasca Cu Branza Dulce Documents.

Daca nu se poate asigura o monitorizare continua, intervalul la care se face monitorizarea trebuie sa fie corect ales, pentru a asigura totusi mentinerea sub control a riscurilor identificate.

Coli pot proveni din manipulare- trebuie facute analize de laboratorMentinerea igienei instalatiei si a personaluluipasteurizare-micotoxine-antibiotice-metale greleRisc mediu- trebuie facute analize de laboratorinstalatii de pasteurizare corect montate, intretinutecoagulare lapte de aoieBiologic: Sk a aprut n n SUA.